Yalancı ekmek kadayıfı, Türk mutfağının tatlıları arasında özel bir yere sahip olan geleneksel bir lezzettir. Adıyla da dikkat çeken bu tatlı, gerçek ekmek kadayıfının tadını aratmayacak bir lezzet sunarken, aynı zamanda yapımı kolay ve pratiktir.
Yalancı ekmek kadayıfı, özellikle ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biri olarak tercih edilir. Ayrıca, özel günlerde veya misafir sofralarında da sıklıkla ikram edilen bu lezzetli tatlı, hem görünümüyle hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanır.
Yalancı Ekmek Kadayıfı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç Malzemesi
- 150 gram kaymak
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Yalancı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?
- Su, şeker ve limonu kaynatıp şerbet elde ediyoruz.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Ardından irmiği, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup çırpmaya devam ediyoruz.
- Yuvarlak bir tepsiye pişirme kağıdı serip kek karışımını tepsiye döküyoruz.
- 175 dereceye ayarladığımız fırında kekimizi pişiriyoruz.
- Kek fırından çıkınca ılıtıp ikiye bölüyoruz.
- Arasına kaymak sürerek kapatıyoruz
- Üzerine şerbeti döküp fıstıkla süsleyip servise hazır ediyoruz.
Afiyet olsun!