Türk mutfağının zengin tatlıları arasında özel bir yere sahip olan vişneli irmik tatlısı, muhteşem lezzeti ve ferahlatıcı vişne tadıyla damakları şenlendiriyor. Hem göz alıcı sunumuyla hem de eşsiz tadıyla sofralarınıza neşe katmaya hazır bir tatlıdır.
Vişneli İrmik Tatlısı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- Vanilya
Muhallebisi İçin
- 2 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Pişirme tenceresine süt, irmik ve şekeri ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
- Kabarcıklar çıkarmaya başlayan tatlımıza vanilya ilave edip ocaktan alıyoruz.
- Diğer yandan vişne suyu, nişasta ve şekeri tencereye koyup muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
- Varsa silikon kek kalıbına önce vişneli muhallebiyi sonra da irmikli muhallebiyi ekliyoruz.
- Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlımızı ters çevirip servise hazır ediyoruz.
Afiyet olsun!