Un Kurabiyesi TarifiUn Kurabiyesi Tarifi

Un kurabiyesi, basit malzemelerle hazırlanan, kıyır kıyır ve hafif tatlara sahip, çay veya kahve ile mükemmel uyum sağlayan geleneksel bir kurabiye çeşididir.

Un kurabiyesi özellikle çayı tek içemeyenler için pratik bir çözümdür. Kurabiye kutusunda, mutfağın bir kenarında çay saatini günlerce bekleyebilir.

Yöresi

Un kurabiyesi, Türkiye’nin dört bir yanında yaygın olarak yapılan ve tüketilen bir kurabiye çeşididir. Özellikle evlerde, pastanelerde ve kafe menülerinde sıkça bulunan bu lezzetli atıştırmalık, Türkiye’nin her bölgesinde popülerdir. Herhangi belirli bir “yöre” ile sınırlı değildir; Türkiye’nin dört bir yanında benzer şekilde yapılır ve tüketilir. Un kurabiyesi tarifi, kişisel tercihlere ve aile geleneklerine göre farklılık gösterebilir, ancak temel malzemeler ve lezzetler genellikle aynıdır.

Un Kurabiyesi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 200 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3,5 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Vanilya

Üzeri İçin

  • Pudra şekeri

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Un, margarin, nişasta, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp yoğuralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurmaya devam edelim.
  • Hazırladığımız un kurabiyesi hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayıp fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış180 derece fırında 20 -25 dakika kontrollü pişirelim.
  • Pişirdiğimiz un kurabiyelerini soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan un kurabiyelerimizin üstüne pudra şekeri serpiştirelim.

Afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir