Tuzlu Kek TarifiTuzlu Kek Tarifi

Yapılışı kolay ve pratik bir tarif tuzlu kek. Kahvaltı sofralarına çok yakışan çayın yanında da çok güzel giden bir tarif.

Tuzlu Kek Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yumurta birinin sarısı üzeri için
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 orta boy rendelenmiş veya küçük küçük küp şeklinde doğranmış patates
  • 1 kabartma tozu
  • Tuz
  • 2 su bardağı un
  • İsteğe göre küçük doğranmış sucuk

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam veya çörekotu

Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına yumurta, yoğurt ve sıvıyağı koyup çırpıcıyla karıştıralım.
  • Daha sonra diğer tüm malzemeeri ekleyip malzemeler birbirine iyice karışana kadar karıştırma işlemine devam edelim.
  • Hazırladığımız tuzlu kek hamurunu yağladığımız fırın tepsisine yayalım.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını kekimizin üzerine sürelim.
  • İsteğe göre susam veya çörek otu serpip fırına verelim.
  • Üstü kızarana kadar pişirdiğimiz kekimiz servise hazır.

Afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir