Patatesin her halini sevenler ve ben patates pek sevmem diyenler için etkileyici bir tarif veriyorum size. Patates kroketin şehriye kaplamasıyla kıtır bir hale dönüşüyor. Denemeden geçmeyin…
Tel Şehriyeli Patates Topları Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 6 orta boy haşlanmış pataes
- Yarım su bardağı galeta unu
- 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
İç Malzemesi
- Küp küp doğranmış kaşar peyniri
Üzeri İçin
- 1 su bardağı tel şehriye
Tel Şehriyeli Patates Topları Tarifi
- Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup doğrayıp ezelim.
- Yumurta, galeta unu, maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Yoğurduğumuz harçtan, cevizden biraz büyük parçalar alıp içine küp küp doğradığımız kaşar peynirinden koyup yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız patatesleri önce yumurta beyazına sonra şehriyeye bulayıp 1 saat kadar buzolabında beklettikten sonra orta sıcaklıktaki kızgın yağda kızartalım.
- İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla da servis edilebilir.
Patates toplarımız servise hazır afiyet olsun…