Tavuk Kebabı TarifiTavuk Kebabı Tarifi

Fırında bol vitaminli ve bol proteinli sağlıklı bir akşam yemeği için tavuk kebap iyi bir seçim olacaktır. Az zahmetli, bol lezzetli tavuk göğsünden sebzeler eşliğindeki tarifimiz.

Tavuk Kebabı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 250 gram kültür mantarı
  • 4 adet sivri biber
  • Bir kavanoz domates sosu veya 3 orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Tavuk Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü tereyağında soteleyip fırın tepsisine alıyoruz.
  • Mantarları, sivri biberi ve sarımsakları doğrayıp tereyağında soteledikten sonra onları da fırın tepsisine alıyoruz.
  • Tavuk göğsünü ve sebzeleri fırın tepsisine yaydıktan sonra üzerine domates sosunu döküp tuz ve karabiberi ekliyoruz ve ardından fırına verip pişmeye bırakıyoruz.

Not: Domates kullanmak isteyenler domatesleri küp küp doğrayıp tereyağında soteledikten sonra kullanabilirler.

Afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir