Tahinli susamlı kek, tahin (susam ezmesi) ve susamın lezzetini taşıyan nefis bir kek türüdür. Bu kek, özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfağına özgüdür.
Tahin, lezzeti bir yana içerdiği protein, besin lifi, omega 3, kalsiyum, demir, A ve C vitaminleri ile zengin bir besin olarak sofralarımızda yeri eksik edilmeyecek bir üründür. Tahinli, susam mantolu kek tarifi de çay saatlerine çok yakışacaktır.
Tahinli Susamlı Kek Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı tahin
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Mantolama İçin
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı susam
Tahinli Susamlı Kek Nasıl Yapılır?
- Derin bir çırpma kabına yumurtaları kırıp şekeri ekliyoruz.
- Şeker ve yumurtayı şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
- Diğer malzemeleri de tek tek ekleyip çırpma işlemine kek hamuru kıvamını alana kadar devam ediyoruz.
- Çırpma işlemi bitince kek kalıbını margarin veya tereyağı ile iyice yağlayıp susamları sepiştirerek her tarafına dağılmasını sağlıyoruz.
- Susama buladığımız kek kalıbına çırptığımız hamuru döküp önceden ısıttığımız 170 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz.
- Kekimiz pişip ılıdıktan sonra kalıptan çıkarıp servis ediyoruz.
Afiyet olsun…