Soslu kanat, çıtır çıtır tavuk kanatlarının nefis bir sosla buluşmasıyla ortaya çıkan lezzetli bir atıştırmalıktır. Bu tarif, hem pratik hem de doyurucu olmasıyla dikkat çekerken, özellikle partilerde veya arkadaş buluşmalarında servis etmek için ideal bir seçenektir.
Tavuk kanatları, öncelikle tuz, karabiber ve tercihinize bağlı olarak diğer baharatlarla lezzetlendirilir. Ardından, fırında veya ızgarada pişirilerek harika bir çıtırlık elde edilir. Soslu kanatın sırrı ise üzerine gezdirilen nefis sosudur.
Hem çocukların hem de yetişkinlerin favorisi olan soslu kanat, herkesin beğenisini kazanacak lezzetli bir atıştırmalıktır. Kolay hazırlanması ve doyurucu olmasıyla her türlü sosyal etkinlikte veya günlük atıştırmalıklarda tercih edilebilir.
Soslu Kanat Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 kilogram kanat
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş rende sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
Soslu Kanat Nasıl Yapılır?
Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırıyoruz. Temizlenmiş tavuk kanatlarını sos kabına alıp yoğurma işlemi yapar gibi sosu kanata iyice yediriyoruz. Hazırladığımız kanatları buzdolabında iki-üç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenme süresi ne kadar uzun olursa o kadar lezzetli olur.
Dinlenmiş kanatları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyup 200° ısıda kızarana kadar pişiriyoruz. Bu soslu kanat tarifini ızgara ve teflon tavada da uygulayabilirsiniz.
Afiyet olsun…