Semizotlu Makarna TarifiSemizotlu Makarna Tarifi

Semizotlu makarna, semizotu adı verilen yeşil yapraklı bir bitkinin makarna ile birleştirildiği lezzetli bir yemektir.

Semizotlu makarna, hafif ve ferahlatıcı bir lezzete sahiptir ve yaz aylarında özellikle tercih edilir. Semizotu, yeşil yapraklı bir sebze olarak hem lezzet hem de sağlık açısından zengindir ve makarna ile bir araya geldiğinde dengeli bir öğün oluşturur.

Semizotlu Makarna Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • Yarım demet semizotu
  • 1 tane yeşilbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Semizotlu Makarna Nasıl Yapılır?

  • İlk önce makarnayı az diri kalacak şekilde haşlıyor ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Ardından ince olarak doğradığımız sarımsak ve yeşilbiberi zeytinyağı ile birlikte hafif bir şekilde kavuruyoruz.
  • Üzerine salçamızı ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
  • Daha sonra baharatları, tuzu ve doğradığımız semizotlarını ilave ederek üstüne daha önceden haşladığımız makarnanın suyundan bir çay bardağı döküyoruz. Bunu on dakika pişirmeye bırakıyoruz.
  • Haşladığımız makarnanın üstüne yaptığımız sos dökülerek servis edilir. Arzunuza göre üzerine yoğurt dökebilirsiniz.

Afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir