Türk mutfağının en sevilen ve vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan şekerpare, adeta lezzetin taçlandığı bir tatlıdır. Yumuşacık hamuru ve şerbetiyle damakları şenlendiren bu enfes tatlı, özel günlerin ve misafir sofralarının vazgeçilmezidir. İşte bu geleneksel tatlıyı evinizde yapabileceğiniz tarif ve bu lezzetin sırları.
Şekerpare, Türk mutfağının en eski ve en sevilen tatlılarından biridir. İncecik hamurunun içi bademle veya fındıkla doldurularak şekillendirilmesi ve ardından şerbetle buluşmasıyla oluşan bu tatlı, adeta bir lezzet şölenidir. Özellikle Ramazan bayramı gibi özel günlerde, misafir sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır.
Şekerpare Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Un
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Şekerpare Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ve diğer malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp, yuvarlak şekil verip tepsiye diziyoruz.
- Şekil verme işlemi bittikten sonra hamurun ortasına fındık koyup fırına veriyoruz.
- Şekerparelerimiz pişerken bir yandan da şerbetimizi kaynatıyoruz.
- Fırından çıkardığımız şekerpareleri ve hazırladığımız şerbeti ılıyana kadar bekletiyoruz.
- Daha sonra şerbeti şekerparelerin üzerine döküp dinlendiriyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun!