Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur pilavı, sağlıklı beslenme ile lezzeti bir araya getiren mükemmel bir seçenektir. Hem doyurucu hem de besleyici olan bulgur pilavı, sebzelerle zenginleştirilerek daha da lezzetli hale getirilebilir. İşte, hem göz zevkinizi hem de damak tadınızı şenlendirecek harika bir tarif: Sebzeli Bulgur Pilavı!
Sebzeli Bulgur Pilavı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet orta boy kırmızı biber
- 3-4 adet sivri biber
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Biberleri ve soğanları ince ince doğruyoruz.
- Tencerenin içine sıvı yağ koyup doğradığımız malzemeleri kavuruyoruz.
- Domatesleri küp şeklinde doğrayıp salçayla birlikte ilave ediyorız.
- Kısık ateşte iyice kavrulan malzemelere, yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyip kavuruyoruz.
- 3-4 dakika kavurduktan sonra üzerini 1-2 santim geçecek kadar su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Varsa et suyu da kullanarak besleyiciliğini arttırabiliriz.
- Suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirdiğimiz pilavımız servise hazır.
Afiyet olsun!
Hamileler ve emziren anneler için, bulgur yenilmesi gereken besinler arasında gelir. İçinde bulunan folik asit vücut direncini artırmakta ve kansızlığa çok iyi gelmektedir. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bulgur pilavı, normal pirinç pilavının aksine yanında başka bir yemeğe ihtiyaç duymadan tek başına tüketilebilir. Özellikle ayranaşı çorbası veya cacıkla beraber çok iyi gider. Alternatif olarak turşu ile de tüketebilirsiniz.