Patlıcan Musakka TarifiPatlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan musakka, Türk mutfağının en sevilen ve özgün lezzetlerinden biridir. Özellikle yaz aylarında taze patlıcanlarla hazırlanan bu nefis yemeği herkes severek tüketir. İşte size malzemeleri ve yapılışıyla patlıcan musakka tarifi:

Malzemeler:

  • 4 patlıcan
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 domates
  • 1 kuru soğan
  • Sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Baharat
  • Tuz

Üzeri için:

  • 3 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Çeri domates
  • Su

Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Derin bir kabın içine tuzlu su ekleyin ve patlıcan dilimlerini bu suya yarım saat kadar bekletin.
  2. Patlıcan dilimlerini süzün ve fazla suyunu almak için bir havlu kağıdın üzerine alın. Yanmaz bir tavada az miktarda zeytinyağı ile patlıcan dilimlerini kızartın. Kızaran dilimleri fazla yağını alması için bir kağıt havlu üzerine alın.
  3. Bir tencerede kıymayı kavurun. Üzerine doğranmış soğanı, domatesi, sarımsağı ve isteğe göre baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak ince kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştırın.
  4. Kavrulan kıymalı harcı ocaktan alın.
  5. Bir borcama kızarttığınız patlıcan dilimlerini dizin. Üzerlerine hazırladığınız kıymalı harcı boşaltın ve düzgünce yayın.
  6. Ayrı bir kapta salça, tuz ve sıcak suyu karıştırın. Hazırladığınız bu sosu patlıcan ve kıymalı harcın üzerine gezdirin.
  7. Üzerini dilerseniz yeşil biber ve çeri domateslerle süsleyin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.

Notlar:

  • Dilerseniz patlıcan musakkanın üzerine beşamel sos hazırlayabilir ve rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz.
  • Patlıcanların acısını almak için tuzlu suda bekletmeyi unutmayın.
  • Patlıcanları kızartırken az yağ kullanmaya özen gösterin.

Lezzetli ve doyurucu patlıcan musakkanızı hazırlayarak sevdiklerinize güzel bir sofra sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir