Pancar Ve Karnabahar TurşusuPancar Ve Karnabahar Turşusu

Turşular, mutfakların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan turşular, yemeklerin yanında ya da tek başlarına keyifle tüketilebilir. Bu geleneksel lezzetin farklı bir versiyonu olan pancar ve karnabahar turşusu, sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal bir seçenektir.

Pancar ve karnabahar turşusu, iki sağlıklı sebzeyi bir araya getirerek besin değerini artırır. Pancar, yüksek lif içeriğiyle sindirimi düzenler, karnabahar ise antioksidanlarla doludur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu turşu, sağlıklı bir atıştırmalık veya yemek yanı olarak mükemmel bir seçenektir.

Ev yapımı pancar ve karnabahar turşusu, marketlerde bulunan endüstriyel alternatiflere göre daha sağlıklı ve doğaldır. Evde hazırladığınız turşuları, içerdikleri katkı maddelerinden arındırılmış olarak tüketirsiniz. Ayrıca, taze malzemeler kullanarak turşuları kendi zevkinize göre özelleştirebilirsiniz.

Pancar Ve Karnabahar Turşusu Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı pancar
  • 1 kilo karnabahar
  • 15-20 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı turşuluk tuz
  • 1,5 çay bardağı sirke
  • 7-8 adet nohut

Pancar Ve Karnabahar Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Sirkeli suda yıkadığımız pancarları haşlamak üzere bir tencereye alıyoruz.
  • Suyu pancarları örtecek kadar ekliyoruz.
  • 10-15 dakika sertliği geçene kadar haşlıyoruz.
  • Fazla yumuşak olmamasına dikkat ediyoruz.
  • Ocaktan aldığımız pancarları soğutup kabuklarını soyuyoruz.
  • İstediğimiz şekli vererek pancarları doğruyoruz.
  • Yıkadığımız karnabaharları da elimizle küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Turşuyu yapacağımız kavanoza önce nohutu atıyoruz.
  • Daha sonra sırasıyla karnabahar, pancar ve sarımsağı kat kat koyup bunu tekrarlıyoruz.
  • Malzemeler bitince en üste tuzu, sirkeyi ve pancarı haşladığımız suyu ilave ediyoruz.
  • Kavanozun kalan kısmına da kaynamış soğumuş su ekleyip kapağı kapatıyoruz.
  • Kavanozu hafif çalkalıyoruz.
  • Güneş almayan serin bir yerde saklıyoruz.
  • 1 hafta kadar bir zamanda hazır olacaktır.
  • Ayrıca suyunu da bir bardağa koyup üzerine acı biber turşusunun suyuyla karıştırıp içebilirsiniz. (Tuz ya da sirkeyi damak tadınıza göre ekleyebilir yada eksiltebilirsiniz)

Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir