Midye Böreği TarifiMidye Böreği Tarifi

Midye böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İncecik hamuru ve içerisindeki lezzetli peynir harcıyla herkesin favorisi haline gelmiştir. İşte evinizde kolayca yapabileceğiniz nefis bir midye böreği tarifi:

Midye Böreği Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-4 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Yumurta

İç Harcı

  • 150 gr peynir
  • Pul biber

Midye Böreği Nasıl Yapılır?

  • Önce yufkaya süreceğimiz sosu hazırlayalım.
  • Süt, yumurtanın beyazı, yağı ve tuzu bir kaba koyup karıştırıyoruz.
  • Yufkamızı dörde bölüp sosu fırça yardımıyla yufkamıza sürelim.
  • Yufkanın sivri kısmını yukarı doğru büzdürüp kelebek şekli verelim.
  • Kelebek şeklindeki böreğimizin kanat uçlarını altta birleştirelim.
  • Birleştirdiğimiz kısma peynir ve pul biberli harcımızdan koyalım.
  • Sigara böreği gibi sarıp ters çevirip yağlanmış tepsiye dizelim.
  • Yumurta sarısı sürüp fırına verelim.

Nar gibi kızarmış böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir