Salata sevenlerin denemeden geçmeyecekleri güzel bir tarif. Mantar salatası misafirlerinize sunacağınız alternatif ve lezzetli bir salata çeşididir.
Yapılan araştırmalarda güneşten sonra en çok D vitamini içeren besin mantardır. Yüksek lif oranına sahip olan mantar, kandaki şeker oranını dengeler. C vitamini bakımından da zengin olan mantar kan akışını dengeler. Yüksek tansiyon riskini azaltarak kalp ve beyin sağlığını korur.
Mantar Salatası Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 300 gram kültür mantarı
- 10 adet dilim dilim doğranmış biberli yeşil zeytin
- Bir tutam ince doğranmış dere otu
- Bir tutam ince doğranmış maydanoz
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 2 adet küçük doğranmış kornişon turşu
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
- Tuz
- İsteğe göre köz biber ve tane mısır
Mantar Salatası Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye su koyup ocakta kaynatalım.
- Kaynayan suyun içine yarım limonu sıkalım.
- Yıkayıp doğradığımız mantarları kaynayan suya atalım.
- Mantarlar yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan mantarları ve diğer malzemeleri bir salata kasesine alalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, yarım limon ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım.
Salatamız servise hazır afiyet olsun…