Mantar Salatası TarifiMantar Salatası Tarifi

Salata sevenlerin denemeden geçmeyecekleri güzel bir tarif. Mantar salatası misafirlerinize sunacağınız alternatif ve lezzetli bir salata çeşididir.

Yapılan araştırmalarda güneşten sonra en çok D vitamini içeren besin mantardır. Yüksek lif oranına sahip olan mantar, kandaki şeker oranını dengeler. C vitamini bakımından da zengin olan mantar kan akışını dengeler. Yüksek tansiyon riskini azaltarak kalp ve beyin sağlığını korur.

Mantar Salatası Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 300 gram kültür mantarı
  • 10 adet dilim dilim doğranmış biberli yeşil zeytin
  • Bir tutam ince doğranmış dere otu
  • Bir tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet küçük doğranmış kornişon turşu
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ yada zeytinyağı
  • Tuz
  • İsteğe göre köz biber ve tane mısır

Mantar Salatası Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye su koyup ocakta kaynatalım.
  • Kaynayan suyun içine yarım limonu sıkalım.
  • Yıkayıp doğradığımız mantarları kaynayan suya atalım.
  • Mantarlar yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanan mantarları ve diğer malzemeleri bir salata kasesine alalım.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, yarım limon ve nar ekşisini ekleyip karıştıralım.

Salatamız servise hazır afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir