Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan Kurutulmuş Taze Fasulye Kavurması, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenektir. Taze fasulyenin kurutulmasıyla elde edilen bu özel lezzet, doğal ve sağlıklı malzemelerle hazırlanır ve sofralara neşe katar.
Kurutulmuş Taze Fasulye Kavurması İçin Gerekli Malzemeler
- 2-3 avuç kurutulmuş yeşil fasulye
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 domates
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kurutulmuş Taze Fasulye Kavurması Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri bol suda yıkadıktan sonra ocağa alıp haşlıyoruz.
- Yeterince yumuşayan fasulyeleri süzgece alıp süzüyoruz.
- İnce doğradığımız soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurup domates ve salçasını ekliyoruz.
- Salça, domates ve soğanı bir süre kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- İstediğimiz pişme noktasına geldiğinde tuz ve baharatları ekleyip servise hazır ediyoruz.
Afiyet olsun!