Kıymalı Pide TarifiKıymalı Pide Tarifi

Kıymalı pide, Türk mutfağının popüler bir çeşidi olan ve özellikle pide salonlarında ve pidecilerde sıklıkla bulunan bir yemektir. Pide, ince hamurun üzerine çeşitli malzemelerin yerleştirilmesi ve fırında pişirilmesiyle hazırlanan bir çeşit Türk pizzası olarak düşünülebilir. Kıymalı pide, pide hamuru üzerine kıyma ve diğer malzemelerin eklenmesiyle yapılan bir pide çeşididir.

Yöresi

Kıymalı pide, Türkiye’nin dört bir yanında tüketilen ve çok popüler olan bir pide çeşididir. Türkiye’nin her bölgesinde pidecilerde ve restoranlarda bulunabilir. Yani kıymalı pide, Türkiye genelinde yaygın bir lezzettir ve belirli bir yöreye ait değildir. Herhangi bir Türk mutfağı restoranında veya pideci dükkânında kolaylıkla bulunabilir ve tüketilebilir. Her ne kadar bazı bölgelerde farklı isimlerle anılsa da (örneğin, Konya’da “etli ekmek” olarak da bilinir), kıymalı pide Türkiye’nin genelinde sevilen bir fast food lezzeti olarak kabul edilir.

Kıymalı Pide Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un (6-7 bardak)

İç Harcı İçin

  • 500gr kıyma
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına maya, şeker ve ılık suyu koyup biraz dinlendirelim.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu yarım saat dinlendirip mayasının gelmesini bekleyelim.
  • Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayalım.
  • Soğan, biber, domateslerimizi küçük küçük doğrayıp bir kaba alalım.
  • Kıyma, tuz, baharat ve sıvıyağı koyup yoğuralım.
  • Mayalanan hamurumuzdan bezeler alarak hamuru uzunlamasına açıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerine iç harcını yayarak kenarlarını kapatıp pide şeklini verelim.
  • Pidenin kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  • Üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürelim.
  • Dilimleyerek servis tabağına alalım.

Pidelerimiz servise hazır afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir