Kısır çörek, Türk mutfağının pratik atıştırmalıklarından biridir. Hafif yapısı ve kolay hazırlanışıyla öne çıkar ve özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezlerindendir. İçerisindeki malzemelerle zenginleştirilebilen kısır çörek, misafirlerinize veya ailenize sunabileceğiniz harika bir atıştırmalıktır.
Kısır çörek, özellikle İç Anadolu Bölgesinde yaygın olarak yapılır. Hamur işlerine hayır diyemeyenlerin severek tükettiği bir lezzettir. Bakmayın isminin kısır çörek olduğuna, aslında malzemesi oldukça boldur. Kısır çöreğin çok kabaranından ziyade kıtır ve daha ince olanı makbuldür. Arzu edilen şekilde kısır çörek yapmak isteyenlerin ise hazırlanış kısmında verilen püf noktalarına riayet etmesi gerekmektedir.
Kısır Çörek Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta, bir yumurtanın sarısı üzeri için
- Yarım çay bardağı sirke
- Tuz
- 1 paket kabartma tozu veya karbonat
Kısır Çörek Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin ve bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Bir yumurtanın sarısını üzeri için ayırıyoruz.
- Malzemelere un ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.
- Yağladığımız tepsiye hamurumuzu alıp elimizle açarak inceltiyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
- İsteğe göre çörekotu veya susam serpebiliriz.
- Fırından çıkardığımız çöreğimizi dilimleyip servise hazır ediyoruz.
Afiyet olsun!