Kar Yağdı Tatlısı, adını karlı bir kış gününden alsa da, her mevsimde tüketilmeye değer harika bir tatlıdır. Hem lezzetli hem de görsel olarak şık olan bu tatlı, her özel günü veya sadece tatlı bir atıştırmalık arayan herkes için mükemmel bir seçenektir.
Kek Malzemeleri
- 4 adet ufalanmış etimek
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
Krema Malzemeleri
- 1 litre süt
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım su bardağı şeker
- Vanilya
- 1 paket kremşanti
Şerbeti İçin
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
Üzeri İçin
- Hindistan cevizi tozu
- Antep fıstığı veya ceviz
Kar Yağdı Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri de ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz.
- Çırpma işlemi bittikten sonra hazır olan kek hamurunu yağlanmış tepsiye alıyoruz.
- Kekimiz pişerken bizde kremamızı hazırlamaya başlayalım.
- Krema malzemelerini vanilya ve kremşanti hariç tencereye alıp karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
- Pişip koyulaşan kremamıza vanilya ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan şerbeti kaynatıp fırından alıp soğuttuğumuz kekin üzerine döküyoruz.
- Soğuttuğumuz kremaya kremşanti tozunu ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Son olarak kremayı kekimizin üzerine döküp Hindistan cevizi ve Antep fıstığı veya cevizle süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun!