Krema ve kekin mükemmel uyumuyla nefis bir tat köstebek pasta. Mini versiyonu da köstebek pastayı atıştırmalık bir halde sunmanıza yardımcı olacaktır.
Kakaolu Mini Köstebek Pasta Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
Kek Malzemeleri
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 3.5 kahve fincanı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 7 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kremşanti
Kakoulu Mini Köstebek Pasta Nasıl Yapılır?
- Pastamızın kek hamurunu yaparak işe başlayalım.
- Önce şeker ve yumurtayı çırpıp köpürtelim. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpalım.
- Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Kekin fazla kabarmaması için küçük tepsi tercih etmeyelim.
- Kekimizi fırına verip pişmeye bırakalım.
- Köstebek pastanın kreması için krem şanti hariç diğer krema malzemelerini bir tencereye alıp pişirelim.
- Pişirip soğuttuğumuz kremaya 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpalım.
- Pişirip soğuttuğumuz kekten su bardağının ağzıyla yuvarlak parçalar keselim.
- Artan parçaları rondodan geçirip ufalayalım.
- Yuvarlak keki elimize alıp üzerine krema koyalım.
- Ufaladığımız kekleri kremanın üstüne dökerek avucumuzda şekil verip servis tabağına dizelim.
Küçük köstebek pastalarımız servise hazır, afiyet olsun…
Not: İsteğe göre kremanın içine muz parçaları da eklenebilir.