Kakaolu kek, çikolata sevenlerin favori tatlıları arasında yer alır. Yoğun kakao tadıyla ve yumuşacık dokusuyla damakları şenlendiren bu kek, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, klasik kek tariflerine göre daha pratik bir yöntem olan kağıt kalıpta pişirme tekniği, kakaolu keki hazırlamayı daha da kolaylaştırır ve temizlik işini minimuma indirir.
Kakaolu kek, çikolata ve kakao sevenlerin vazgeçilmez tatlılarından biridir. Geleneksel birçok kek tarifinin içine kakao eklenerek hazırlanır ve bu sayede yoğun çikolata tadıyla lezzetlendirilir. Hem ev yapımı hem de pastanelerde sıkça tercih edilen bu kek türü, pratikliği ve lezzetiyle geniş bir hayran kitlesine sahiptir.
Kağıt Kalıpta Kakaolu Kek Yapmak İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- Kabartma tozu
- Vanilya
- Damla çikolata
Kağıt Kalıpta Kakaolu Kek Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı mikserle köpürene kadar çırpıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu en son ekleyerek bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
- İsteğe göre damla çikolata veya fındık ekleyebiliriz.
- Hazır olan kek hamurundan kaşık yardımıyla alıp tepsiye dizdiğimiz kağıt kalıplara döküyoruz.
- 180 derece fırında pişirdiğimiz keklerimiz servise hazır.
- Ben üzerini süslemek için pudra şekeri kullandım.
Afiyet olsun!