Islak Kurabiye TarifiIslak Kurabiye Tarifi

Kurabiyelerin en yumuşak ve lezzetli versiyonu olan ıslak kurabiye, tatlı tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. İçi yumuşacık, dışı hafifçe çıtır ve bol çikolata kaplamasıyla, her lokması ağızda eriyen bir zevk sunar. İster kahvaltıda, ister çay saati atıştırmalığı olarak, ıslak kurabiyeler her anınızı tatlandırmaya hazır.

Islak Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • Vanilya

Şerbeti İçin

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su  
  • 1 tatlı kaşığı kakao

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini yoğurma kabına alıyoruz.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip kurabiye hamurumuzu hazır ediyoruz.
  • 10 dakika dinlendirdiğimiz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri üzeri çatlamaya başlayınca kontrol edip fırından alıyoruz.
  • Kaynatıp soğuttuğumuz şerbetin içinde kurabiyeleri 3-4 saniye bekletip alıyoruz.
  • Hindistan cevizine buladığımız kurabiyeleri servise hazır ediyoruz.

Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir