Havuç dilimi baklava, özellikle Türkiye’nin Gaziantep şehrinde ünlü olan ve özgün bir tatlı çeşididir. Gaziantep, Türk mutfağının zenginliği ile bilinir ve baklava gibi tatlılar da bu şehirde özel bir öneme sahiptir. Havuç dilimi baklava, ince yufka veya baklava hamuru tabakaları arasına özel bir havuç şerbeti ve ceviz karışımı ile hazırlanan bir tatlıdır.
Havuç Dilimi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 paket baklava yufkası
- 250 gr tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 300 gr dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Havuç Dilimi Baklava Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayarak işe başlayalım.
- Şekeri ve suyu tencereye alıp yarım saat kısık ateşte kaynatalım.
- Limon suyunu ekleyip on dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra baklava yufkalarını tezgaha alalım.
- Yuvarlak bir tepsiye ters çevirip kenarlarını keselim.
- Artan parçaları ara katlara yerleştirmek için bir kenara alalım.
- Margarini bir tavada eritelim.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip kaynatalım ocağı kapatıp ılımaya bırakalım.
- Yağladığımız tepsiye iki adet yufka serip, iki kaşık yağ döküp yayalım.
- Paketin yarısını bu şekilde ikişerli şekilde yağlayalım.
- İki adet yufkayı tepsiye serince kenar parçaları ara katlara yerleştirelim.
- Yufkaların yarısına geldiğimizde cevizleri yufkaların üzerine yayalım.
- Tekrar ikişer ikişer yağlayarak yufkaları bitirelim.
- Havuç dilimi şeklinde kestiğimiz tatlımızı ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak baklavamıza soğuk şerbetimizi dökelim.
- Üzerini toz antep fıstığıyla süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun…