Fırında Pırasalı Mücver TarifiFırında Pırasalı Mücver Tarifi

Geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan mücver, genellikle kızartılarak hazırlanır. Ancak sağlıklı beslenmeye olan ilginin artmasıyla birlikte, kızartma yerine fırında pişirilen versiyonları da popülerlik kazanmaktadır. İşte, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek: Fırında Pırasalı Mücver.

Fırında Pırasalı Mücver Malzemeleri

  • 5-6 adet pırasa
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • Kabartma tozu
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Çörek otu
  • Dere otu

Fırında Pırasalı Mücver Tarifi

  • Yıkayıp temizlediğimiz pırasaları yemeklik soğan şeklinde küçük doğruyoruz.
  • Doğradığımız pırasaları tuzla ovup diriliğini gideriyoruz.
  • Yumurta, mısır unu, un, kabartma tozu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • İsteğe göre dere otu veya maydanoz ekleyebiliriz.
  • Hazırladığımız mücver hamurunu yağlanmış tepsiye döküp düzeltiyoruz.
  • İsteğe göre üzerine çörek otu serpip fırına veriyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar pişen mücverimiz servise hazır.

Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir