Tatlı krizlerinizi bastırmak için aradığınız hafif ve lezzetli bir tatlı mı? İşte karşınızda, Fincan Tatlısı! Bu muhteşem tatlı, hem kolay hazırlanışıyla hem de şık sunumuyla öne çıkıyor. Hem evde keyifli bir tatlı deneyimi yaşamak isteyenler hem de misafirlerine şık bir sunum yapmak isteyenler için Fincan Tatlısı ideal bir tercih olacaktır.
Fincan Tatlısı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 50 gr margarin
- Vanilya
- 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
- Süslemek için ceviz veya fındık
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Süt, un ve şekeri tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.
- Koyulaşıp kaynamaya başlayan muhallebiyi ocaktan alıyoruz.
- Margarin ve vanilya ilave ettiğimiz muhallebiyi iyice çırpıyoruz.
- Yapışmaması için sudan geçirdiğimiz fincanlara muhallebileri paylaştırıyoruz.
- 4-5 saat buzdolabında beklettiğimiz muhallebileri dolaptan çıkarıyoruz.
- Kenarlarından bastırarak çıkardığımız tatlıları Hindistan cevizine buluyoruz.
- Servis tabağına aldığımız tatlıları cevizle süslüyoruz.
Afiyet olsun!