Etli Patlıcan Yemeği TarifiEtli Patlıcan Yemeği Tarifi

Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biri olan etli patlıcan yemeği, hem kolay hazırlanışı hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Patlıcanın kendine özgü tadıyla etin mükemmel uyumu, bu yemeği özel kılan unsurlardan biridir. İşte, evinizde kolayca yapabileceğiniz nefis bir etli patlıcan yemeği tarifi:

Etli Patlıcan Yemeği Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 2-3 adet domates
  • 250-300 Gr kuşbaşı et
  • 1 baş soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

Etli Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları çizgili soyup yarım saat suda bekletiyoruz.
  • Yıkayıp kuruladığımız patlıcanları küp şeklide doğruyoruz.
  • Doğradığımız patlıcanları kızartma tenceresine alıp kızartıyoruz.
  • Kızarttığımız patlıcanları yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alıyoruz.
  • Diğer yandan kuşbaşı etlerimizi pişirme kabına alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ koyup ince doğradığımız soğan ve biberlerle kavuruyoruz.
  • Küp küp doğradığımız domatesleri ve ince doğradığımız sarımsakları ekliyoruz.Malzemelerimizin üzerine 1 bardak suya yakın su ve baharatları koyup 10-15 dakika pişiriyoruz.
  • Kızarttığımız patlıcanları bir tepsiye alıp üzerine pişirdiğimiz etleri döküyoruz.
  • Fırına verip 25-30 dakika pişiriyoruz. (Fırını çalıştırmak istemezseniz ocakta da gayet lezzetli oluyor)

Etli patlıcan yemeği, her damak tadına hitap eden ve yapımı oldukça kolay olan bir yemektir. Evde misafirlerinizi ağırlarken veya günlük sofralarınızda pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, sağlıklı ve doyurucu bir seçenek sunar. Kendi ellerinizle hazırlayacağınız bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşmanın keyfine varın!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir