Elmalı kurabiye, sıcacık bir fırından çıktığında tüm evi saran o nefis elma kokusuyla, tatlı bir mola için adeta bir davettir.
Elmalı kurabiye yapımında en önemli noktalardan biri iç malzemenin hazırlanmasıdır. Taze rendelenmiş elma, tatlılık ve nemlilik sağlarken, şeker ve tarçın, doğal tatlarını zenginleştirir. İsteğe bağlı olarak eklenen ceviz içi, kurabiyeye harika bir çıtırlık ve doygunluk katar.
Elmalı Kurabiye Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 150 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Kabartma tozu
- Un
İç Malzemesi
- 3-4 elma rendesi
- 1 küçük kahve fincanı şeker
- Tarçın
- İsteğe göre ceviz içi
Üzeri İçin
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağ ve yoğurdu bir kaba alıp kabartma tozu ve unla yoğuruyoruz.
- Çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz.
- İstediğimiz yumuşaklığa gelen hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Diğer yandan rendelenmiş elmayı tavaya alıp birkaç dakika kavuruyoruz.
- Şeker, tarçın ve cevizi ilave edip ocaktan alıp soğutuyoruz.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde açıyoruz.
- İç malzemesinden bir tatlı kaşığı hamurun içine koyup katlıyoruz.
- Fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyeleri fırına veriyoruz.
- Hafif pembeleşen kurabiyeleri fırından alıp servis tabağına diziyoruz.
- Üzerine bir süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiyoruz.
Servise hazır olan kurabiyeleri çay eşliğinde güzelce tüketiyoruz. Afiyet olsun!