Kahramanmaraş yöresine ait nefis bir kebap. Yapımı oldukça kolay, lezzeti bol. Sebzelerle, etin lezzetlerinin bir birine karışmasıyla yemeğiniz bir şölene dönüşebilir.
Eli Böğründe Kebabı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 600 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 kaşık zeytinyağ
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
- 10 adet küçük domates
- 10 adet sivri biber
- 10 adet küçük kuru soğan (arpacık soğanda olur)
- 5-6 adet kapya biber
- 5-6 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su
- Tuz
Eli Böğründe Kebabı Nasıl Yapılır?
- Etimizi bir kaba alıp zeytinyağ, pul ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
- Üzerini kapatıp 3 saat dinlendirelim.
- Sebzeleri iri iri doğrayıp hazırlayalım.
- Marine ettiğimiz etlerimizi fırın tepsisine alalım.
- Sebzelerleri de kenardan sırayla dizelim.
- Üzerine tuzunu atıp, 1 çay bardağı su gezdirip, başka bir tepsiyle üzerini kapatıp fırına verelim.
- Arada karıştırıp kontrol ederek etler pişene kadar (yaklaşık 1.5 saat) pişirelim.
Kahramanmaraş’ın bu lezzetli yemeği sofralarınızı süslemek için servise hazır.
Afiyet olsun…
Not: Kuzu eti tercih etmeyenler için dana eti veya tavuk etide kullanılabilir. Ayrıca sebzelere patateste eklenebilir.