Eli Böğründe Tarifi Eli Böğründe Kebabı Nasıl Yapılır?Eli Böğründe Tarifi Eli Böğründe Kebabı Nasıl Yapılır?

Kahramanmaraş yöresine ait nefis bir kebap. Yapımı oldukça kolay, lezzeti bol. Sebzelerle, etin lezzetlerinin bir birine karışmasıyla yemeğiniz bir şölene dönüşebilir.

Eli Böğründe Kebabı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 kaşık zeytinyağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 10 adet küçük domates
  • 10 adet sivri biber
  • 10 adet küçük kuru soğan (arpacık soğanda olur)
  • 5-6 adet kapya biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

Eli Böğründe Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Etimizi bir kaba alıp zeytinyağ, pul ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
  • Üzerini kapatıp 3 saat dinlendirelim.
  • Sebzeleri iri iri doğrayıp hazırlayalım.
  • Marine ettiğimiz etlerimizi fırın tepsisine alalım.
  • Sebzelerleri de kenardan sırayla dizelim.
  • Üzerine tuzunu atıp, 1 çay bardağı su gezdirip, başka bir tepsiyle üzerini kapatıp fırına verelim.
  • Arada karıştırıp kontrol ederek etler pişene kadar (yaklaşık 1.5 saat) pişirelim.

Kahramanmaraş’ın bu lezzetli yemeği sofralarınızı süslemek için servise hazır.

Afiyet olsun…

Not: Kuzu eti tercih etmeyenler için dana eti veya tavuk etide kullanılabilir. Ayrıca sebzelere patateste eklenebilir.

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir