Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan poğaça, kahvaltı sofralarını renklendirirken, pratik hazırlanışıyla da herkesin favorisi olmayı başarıyor. Geleneksel poğaça tariflerine yenilikçi bir dokunuş yaparak, ekmek hamurundan yapılan poğaçalar, hem besleyici içerikleriyle hem de yumuşacık dokularıyla adeta bir lezzet şöleni sunuyor.
Ekmek hamurundan poğaça, ev yapımı ekmek lezzetini ve poğaça keyfini bir araya getirerek, her lokmada damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. İşte, bu muhteşem lezzetin sırrını keşfetmek için birlikte biraz daha yakından bakalım:
Ekmek Hamurundan Poğaça Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 3 ekmek hamuru (fırından alabilirsiniz)
- 200 gr margarin
- 1 yumurta sarısı üzeri için
Ekmek Hamurundan Poğaça Nasıl Yapılır?
- Ekmek hamurunu yoğurma kabına alıyoruz.
- Margarini hamurun üzerine rendeleyip yoğuruyoruz.
- Yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Dolaptan çıkardığımız hamura şekil verip tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sürüp fırına veriyoruz.
- İsteğe göre peynirli, patatesli, zeytinli de yapabilirsiniz.
- Üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz poğaçalar servise hazır.
Afiyet olsun!