Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan poğaça, çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. İçine katılan farklı malzemelerle zenginleştirilen poğaçalar, her damak zevkine hitap edecek şekilde çeşitlilik gösterir. Bu lezzet şöleninin arasından öne çıkanlardan biri ise dereotlu poğaçadır.
Sağlıklı ve Doyurucu: Dereotlu Poğaça
Dereotlu poğaça sadece lezzetiyle değil, sağlıklı beslenme açısından da oldukça değerlidir. İçeriğinde yer alan dereotu, antioksidanlar açısından zengin olup sindirimi kolaylaştırıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca, peynirin içeriğindeki protein ve kalsiyumla da besleyici bir atıştırmalık oluşturur. Kahvaltıda, öğle aralarında veya akşam çayının yanında tercih edilen dereotlu poğaça, enerji verici özelliğiyle de günün her saatinde tüketilebilir.
Dereotlu Poğaça Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 100 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın beyazı (sarısı üzeri için)
- 10-15 dal ince kıyılmış dereotu
- 1 çay bardağı peynir
- Yarım paket maya
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- Tuz
Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yarım çay bardağı ılık su ve şeker karışımında mayamızı eritiyoruz.
- Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarin maya ve diğer bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurun üstünü kapatıp 10- 15 dakika dinlendiriyoruz.
- Tepsiye küçük pişirme kağıtlarını diziyoruz.
- Yuvarlayıp şekil verdiğimiz hamurları küçük kalıp kağıtların üzerine koyuyoruz.
- Yumurta sarısı sürdüğümüz poğaçaları fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Üzeri kızaran poğaçalar servise hazır.
Afiyet olsun!