Bolu Usulü Höşmerim Tarifi - Höşmerim Nasıl Yapılır?Bolu Usulü Höşmerim Tarifi - Höşmerim Nasıl Yapılır?

Yöresel çeşitlilik gösteren höşmerim tatlısının farklı tarifleri vardır. Bolu’da yapılan höşmerim, geleneksel höşmerim tarifinden farklılık gösterebilir. Genellikle Bolu usulü höşmerimde kullanılan malzemeler ve yapım şekli diğer bölgelerdeki höşmerim tariflerinden biraz farklı olabilir.

Höşmerim Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • Küçük bir çay bardağı sıvıyağ
  • 3,5-4 su bardağı un

Üzeri İçin

  • Toz şeker

Höşmerim Nasıl Yapılır?

Derin bir tavaya tereyağı veya sıvıyağ koyup erimeye bırakıyoruz. Eriyen yağın üzerine 1 litre süt koyup kaynatıyoruz. Süt ve yağ karışımı kaynayınca un ve bir fiske tuz ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Önce helva kıvamına gelen höşmerim kavurma işlemi devam ettikçe parçalara ayrılacak ve bu şekilde de pişmeye devam edecek. Küçük parçalara ayrılan höşmerim sararıp kızarana kadar ocakta kısık ateşte kaşıkla karıştırarak pişirme işlemine devam ediyoruz.

İstediğimiz rengi aldığında ocaktan alıp servis tabağına koyuyoruz. Sade yenilebildiği gibi üzerine toz şeker veya pekmez, ceviz gibi ürünlerle tatlandırarak servise hazır edebiliriz.

Afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir