Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan avcı böreği, her lokmasıyla damakları şenlendiren bir tat sunar. İç harcında bulunan enfes malzemeler ve dışının çıtır çıtır hamuruyla herkesin favorisi olmaya aday bir börek çeşididir.
Avcı Böreği Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 4 adet yufka
- 250 gr kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 kahve fincanı ince bulgur
- 1 kaşık salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yufkanın Sos Malzemesi
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin
- 1 adet yumurta
- Galeta unu
Avcı Böreği Nasıl Yapılır?
- İç malzemesini hazırlamak için önce sıvı yağ ile kıymayı biraz kavuruyoruz.
- Sonra ince doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sıcak suyla ıslattığımız bulguru, ceviz, tuz, salça ve baharatları da ekliyoruz.
- Yarım çay bardağı su ekleyip 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz.
- Su ve sıvı yağı karıştırıp sos yapalım.
- Yufkanın her tarafını bu sosla soslayalım.
- İkinci yufkayı sosladığımız yufkanın üzerine kapatıp onu da sosluyoruz.
- Sekiz eşit parçaya ayırıp iç malzemesinden koyup kalın sigara böreği gibi sarıyoruz.
- Yumurta ve biraz sıvı yağı karıştırıp böreği öne bu yumurta karışımına sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirip servise hazırlıyoruz.
Avcı böreği, enfes iç harcı ve çıtır çıtır hamuruyla herkesin favorisi olacak bir lezzettir. Aileniz ve misafirlerinizle paylaşabileceğiniz bu muhteşem böreği denemek için sabırsızlanacaksınız. Her lokmasıyla bir lezzet şöleni sunan avcı böreği, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biridir.
Afiyet olsun!