Tas Kebabı TarifiTas Kebabı Tarifi

Türkiye ve İran’da yaygın bir yahni çeşidi olan tas kebabı, sulu yemek ve kebabı aynı tabağa sığdırmış lezzetli bir et yemeğidir. Macar yemeği gulaşa da benzetilen tas kebabın tarifi basılı ilk yemek kitabı olan Melceü’t-Tabbâhîn’de de mevcuttur.

Ülkemizde Diyarbakır ve Şanlıurfa usulü tas kebabı patentli ve coğrafi olarak işaretlenmiştir. Diyarbakır’da Üsküre Kebabı, Şanlıurfa’da ise Miftahi Tas Kebabı olarak da adlandırılır.

Diğer kebaplara göre pişirme tekniğiyle de oldukça sağlıklıdır. İsteğe göre kuzu eti veya dana etinden de yapılabilir. Ayrıca ekmek banarak yemeyi sevenler için çok isabetli bir seçim olacaktır. Gelsin tarifimiz…

Tas Kebabı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Tas Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyup yağ ısınınca etlerimizi atıyoruz.
  • Etlerimiz suyunu bırakıp çekince üzerine 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Suyunu çeken etlerimizin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve küp küp doğranmış soğanımızı atıyoruz.
  • Sonra sırasıyla salça, küp küp doğranmış patates ve sarımsağı ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
  • 5 dakika kadar kısık ateşte kavurduğumuz malzemelerimizin üzerine 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Eti çok yumuşak tercih edenler için yemek yapımına başlamadan önce etleri 15 dakika düdüklü tencerede 1 çay bardağı su ile pişirebilirsiniz. Daha sonra diğer malzemelerle birlikte karıştırarak ayrı bir tencerede pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun…

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir