Çanak köfte diyenler de var süslü köfte diyenlerde. Fakat yiyenlerin sonunda dediği şey “çok güzel, çok lezzetli olmuş elinize sağlık.” İşte tarifimiz.
Garnitürlü Çanak Köfte Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 3 dilim bayat ekmek içi veya galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
Dolgusu İçin
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- Tuz
- İsteğe göre hazır garnitürde kullanılabilir
Üzeri İçin
- 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu İçin
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Garnitürlü Çanak Köfte Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş soğan ve rendelenmiş sarımsak, ufalanmış ekmek içi, yumurta, tuz, ve baharatları katıp köftemizi iyice yoğuralım ve köftemizi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim.
- Patates ve havuçları zar gibi küp küp doğrayıp, hafif diri kalacak şekilde haşlayalım.
- Suyunu süzüp bezelye ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, kase şekli verip fırın tepsisine dizelim.
- Öncesinde ısıtılmış fırında köfteler hafif kızarana dek pişirelim.
- Kızaran çanak köfteleri fırından alıp hazırladığımız garnitürle içlerini dolduralım.
- Sosu için salçayı sıcak suyla karıştırıp açtıktan sonra sıvı yağı ilave edip fırın tepsisinin tabanına dökelim.
- Rendelenmiş kaşar peynirini de köftelerin üzerine pay edelim ve son olarak tekrar fırına verelim.
- Peynirler eriyene kadar fırında pişirdiğimiz çanak köftemiz servise hazır.
Afiyet olsun…