Aracın Boyası Güneş Yanıklarından Nasıl Korunur?Aracın Boyası Güneş Yanıklarından Nasıl Korunur?

Özellikle güneş ışınlarının çok olduğu yerlerde ve koyu renkli araçlarda görülen kaportada ki güneş yanıklarının başlıca sebebi güneş olsa da bazı faktörlerde rol oynamaktadır. Bunlar arasında kuş dışkıları, arabanın üstüne sıçrayan kimyasallar, ağaçlardan araba üstüne akan reçineler, yol tuzları, zift vb. durumları sayabiliriz. Güneş ışınları aracın kaportasına zarar verebileceği gibi aracın torpidosuna, iç aksamlarına ve döşemelerine de zarar vermektedir.

Aracın Boyası Güneş Yanıklarından Nasıl Korunur?

  • İlk olarak araç doğrudan ve uzun bir süre güneş ışınlarına maruz bırakılmamalıdır.
  • Aracın sürekli olarak pis olarak kullanılması, boya gözeneklerini kapatır ve UV ışınlarının nüfuz etme sürecini hızlandırır. Aracı en az iki haftada bir yıkamak ve temiz tutmak UV ışınlarının neden olduğu boya hasarı potansiyelini önemli ölçüde azaltır.
  • Kuş pislikleri, ağaç reçineleri ve araca yapışan ölü böcekler boya hasarını hızlandıran yüksek düzeyde asit içerir. Özellikle kuş pislikleri yüksek düzeyde ürik asit içerir ve birkaç saat içinde boyanın üzerindeki koruyucu verniği zedeleyebilir. Bu kalıntılar, güneş ışınları ile birleştiğinde boya hasarının oluşması için mükemmel bir ortam sağlar.
  • Yol tuzları araçlarda boya hasarına neden olan bir diğer zararlı maddedir. Tuzun bileşiminde bulunan sodyum klorür aracın cilasına, verniğine ve hatta bazı boya koruyucu maddelere hızla nüfuz edebilir. Ayrıca yollarda bulunan katran ve zift gibi diğer kimyasal maddeler UV ışınlarının ekmeğine yağ süren diğer tehlikeli maddelerdir. Bu nedenle aracın düzenli olarak temizlenmesi sizi boya hasarından koruyacaktır.
  • Aracın boya koruma ve cila bakımı en az 2 yılda bir yaptırılmalıdır.
  • Aracınıza koruyucu bir örtü örtüyorsanız örtünün kaliteli ve hava alır olmasına dikkat ediniz.

Arabanızı UV ışınlarından korumanın en etkili yolunun, arabanızı düzenli olarak yıkamak olduğu oldukça açıktır.

Güneş yanıkları arabanın astarının görünmesine kadar ilerleyebilir. Böyle bir durumda boyama işlemi veya folyo kaplatma yapılır. Pasta cila yapmanın araca herhangi bir yararı olmayacaktır. Eğer güneş yanıkları yeni başlamışsa o zaman kaliteli pasta cila bakımı yapılabilir. Boya koruma ile oluşturulan katman sayesinde güneş yanığı ortadan kalkabilir.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir