Araç Kliması Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?Araç Kliması Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Araçlarda klima kullanırken bazı noktalara dikkat etmeniz hem araçtan yüksek randıman almanızı hem de yakıt tasarrufu yapmanızı sağlar. Bundan dolayı araç kliması kullanırken aşağıdaki noktalara dikkat etmek yararımıza olacaktır.

  • Aracın iç ısısını azaltmak ve klimanın çalışmasını azaltmak için öncelikle aracınızı gölge bir yere park etmeniz gerekmektedir. Elbette ki gölge bir yer bulmak her zaman mümkün olmayabilir fakat iki seçeneğiniz varsa gölge olan yeri tercih etmelisiniz. Gün içinde hava ısınsa bile gölge bir yer araç içi sıcaklığını azaltır. Gölge bir yer bulamazsanız ön camı güneşlik ile kapatmayı deneyin.
  • Klimayı açmadan önce aracın içini havalandırın. Tüm kapıları açın veya tüm camları aşağı indirin. İçerideki sıcak havanın dışarı çıkması ve içeri temiz hava girmesi klimanın daha etkili soğutmasını sağlar.
  • Klimayı düşük seviyede başlatın ve hemen en yüksek seviyeye getirmeyin. Araçta otomatik klima sistemi bulunması durumunda otomatik olarak düşük modda çalışır ve hızı kademeli olarak artırır.
  • Dışarıdan gelen sıcak havanın içeri girmesine izin vermeyin. Bunun için hava sirkülasyonunu açarak dışarıdan gelen hava girişini engellemeniz gerekir.
  • İnsanlar araçlarına bindikleri zaman serinlemek için hemen hava menfezlerini kendilerine doğru çevirir. Hava menfezlerinin görevi araç içindeki havanın dolaşımını sağlamaktır. Bunun olması içinde hava menfezlerinin yukarı doğru olması gerekir. Bu durumda hava akımı daha iyi olacağından serinlemek mümkün olacaktır.
  • Varış yerine ulaştığınızda motoru hemen kapatmayın çünkü bu, klima sistemi için biraz “şok edici” bir durumdur. Motoru kapatmadan önce klima sistemini kapatmanız gerekir. Klimayı kapattıktan sonra birkaç dakika normal kalorifer sistemini çalıştırmak evaporatör ve çevresini kurutur. Böylece bakteriler çoğalmaz ve araçta kötü kokular oluşmaz.
  • Klima sisteminin düzenli olarak bakımını yaptırmak, klimanın daha randımanlı çalışmasına yardımcı olur. Hava ve polen filtrelerin zamanı gelince temizletilmesi ve klima gazının yenilenmesi klimanın verimli çalışması için gereklidir.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir