Yapılması en kolay hamur işlerinden olan kek, çeşitliliğiyle de her damağa hitap edebilmektedir. Kakaolu kek en çok tercih edilenler arasında olsa da meyveli, sebzeli, yemişli kekleri de yabana atmamak lazım. Etrafı çok dağıtmadan, pratik, acil zamanlarda hemen ilk akla gelen kekin bir de kırçıllı olanının tarifini verelim.
Kırçıllı Kek Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Kırçıllı Kek Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp şeker eriyinceye kadar çırpalım.
- Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı çırpma kabına alıp çırpma işlemine devam edelim.
- Cevizi de ekledikten sonra bir tur daha karıştıralım.
- Yağlayıp unladığımız kek kalıbına kek hamurumuzun yarısından biraz fazlasını dökelim.
- Kalan kısmına kakao ekleyip karıştıralım.
- Kakaolu harcı kek kalıbındaki hamurun üstüne döküp bir çatal yardımıyla daireler çizerek şekillendirelim.
- Kekimizi fırına verip fırının kapağını açmadan pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız kırçıllı kekimizi ılıdıktan sonra ters çevirip servise hazır ediyoruz.
Afiyet olsun..