Kırçıllı Kek Tarifi Kırçıllı Kek Nasıl Yapılır?Kırçıllı Kek Tarifi Kırçıllı Kek Nasıl Yapılır?

Yapılması en kolay hamur işlerinden olan kek, çeşitliliğiyle de her damağa hitap edebilmektedir. Kakaolu kek en çok tercih edilenler arasında olsa da meyveli, sebzeli, yemişli kekleri de yabana atmamak lazım. Etrafı çok dağıtmadan, pratik, acil  zamanlarda hemen ilk akla gelen kekin bir de kırçıllı olanının tarifini verelim.

Kırçıllı Kek Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kırçıllı Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp şeker eriyinceye kadar çırpalım.
  • Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı çırpma kabına alıp çırpma işlemine devam edelim.
  • Cevizi de ekledikten sonra bir tur daha karıştıralım.
  • Yağlayıp unladığımız kek kalıbına kek hamurumuzun yarısından biraz fazlasını dökelim.
  • Kalan kısmına kakao ekleyip karıştıralım.
  • Kakaolu harcı kek kalıbındaki hamurun üstüne döküp bir çatal yardımıyla daireler çizerek şekillendirelim.
  • Kekimizi fırına verip fırının kapağını açmadan pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kırçıllı kekimizi ılıdıktan sonra ters çevirip servise hazır ediyoruz.

Afiyet olsun..

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir