Carplay Nedir?Carplay Nedir?

Apple tarafından geliştirilen belli araçlarda uygulanan bir ekran sistemi olan CarPlay, sürücünün aracını kullanırken iPhone’u ile yapmak istediği şeyleri gerçekleştirmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Araca yüklenen uygulama sayesinde sürücü arabasını kullanırken, yol tarifi alabilir, bir başkası ile telefon görüşmesi yapabilir, mesajları okuyup gönderebilir, navigasyon özelliği sayesinde bulunduğu yeri veya gitmek istediğiniz yer hakkında size yardımcı olur ve müzik dinleyebiliriz. Güzergâh üzerinde olan benzin istasyonlarını ve yemek yeme yerleri konusunda da size kolaylıklar sunmaktadır. Kısacası sürücünün yardımcısı diye adlandırabiliriz.

Carplay, iPhone’da bulunan Siri’nin sesle kontrol özelliği sayesinde yönetilen bir sistemdir. Siri’nin bu özel sesle kontrol edilen özelliğinden faydalanmak isterseniz, elinizi direksiyon üstünde bulunan sesle denetim düğmesine basılı tutmalısınız. Eğer aracınızda dokunmatik bir ekran bulunuyorsa bu ekranı da kullanabilirsiniz. CarPlay sistemini aracınızda bulunan kontrol düğmeleri, araç göstergeleri ve diğer kumanda çeşitleri ile birlikte uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

Carplay Özelliği Taşıyan Araçlar

Sürüş güvenliği ve kolaylık son teknoloji araçların dikkate aldığı en önemli konudur. Günümüzde CarPlay özelliği teknolojik araçların hemen hemen hepsinde bulunmaktadır. CarPlay özelliğinin olduğu araçlardan bazıları Honda, Hyundai, Citroen, Toyota, Volkswagen, Audi, BMW ve Volvo gibi araba markalarını sayabiliriz.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir