Hava Filtresi Nedir?Hava Filtresi Nedir?

Araç motoru çalışırken silindirlere giren havayı süzen, zararlı parçaları ve tozları filtreleyen motor parçasına hava filtresi denilmektedir. Aracın performansında önemli bir etkiye sahip olan hava filtresinin periyodik bakımlarda düzenli olarak değiştirilmesi, aracın randımanlı çalışması açısından büyük önem taşımaktadır.

Hava filtresi aracın hava giriş kısmında bulunmaktadır. Çünkü dışarıdan emilen havanın tozdan ve kirden arındırılması gerekir. Havanın motora ulaşabilmesi için mutlaka bu filtreden süzülmesi gerekir. Motorun oluşabilecek zararlı durumlardan korunması hava filtresinin görevini tam yapmasına bağlıdır.

Motorun randımanlı çalışmasına katkı sağlayan hava filtresi motorun çalışması üzerinde doğrudan etkili olan bir parçadır. Hava filtresinin kirlenmesi ya da iyice eskimesi sonucu motorun gücünde bir azalma görülür. Bunun sonucu olarak motorda bir zorlanma görülür. Böyle devam ederseniz motor ile ilgili arızalar ile karşılaşabilirsiniz. Yakıt kullanımı da artar. Çünkü motor yeterli bir çekiş gücüne ulaşmak zorundadır ve buna ulaşmak içinde daha fazla güç sarf edecektir. Bu durumda motorun daha fazla yakıt yakması demektir.

Hava filtreleri belli rutin kontrollerde durumuna bakılarak ya temizlenmeli ya da değiştirilmelidir. Aşırı tozlu ortamlarda çalışan araçların hava filtreleri daha çabuk kirleneceğinden bu araçlarda kontroller daha dikkatli ve sık bir şekilde yapılmalıdır. Hava filtrelerinin değiştirilmesi aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterir.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir