ChocolabsChocolabs

Ankara’da bahsedeceğim bir başka tatlı mekanı da Chocolabs. Kızılay’da bulunan bu mekanda Melankolik, Platonik, Ateşpare, Maşuk, Divane gibi ilginç isimlerde tatlılar bulunuyor. Bunun yanı sıra kendi yaptıkları çikolataları ve pastaları da sunuyorlar. Sadece pasta ya da tatlı yok. Bunun yanında çeşitli kahve, sıcak ve soğuk içecekler de bulunuyor.

Ben gittiğim zaman Maşuk ve Divane’yi denemiştim. Bunların içinde genel olarak çilek, muz, çikolata ve fransız bisküvi çıtırı bulunuyor. İkisinin de üzerinde kremşanti var. Divane’de ekstra olarak altında browni parçacıkları bulunuyor. Divane bana biraz daha ağır gelmişti, Maşuk’u daha çok sevmiştim.

Bol çikolatalı tatlı sevenlerin kesinlikle gitmesi gereken bir mekan. Ateşpare dediğimiz tatlıları aslında fondü. Çeşitli meyve, marshmallow, waffle parçaları ve çikolatalarla harika bir lezzet. Genellikle iki-üç kişilik hatta dört kişilik olabiliyor. Bunun yanı sıra son zamanlarda oldukça popüler olan bir tatlısı waffle sarma bulunmakta. Çikolata, krep ve meyvelerin uyumuyla yine oldukça güzel bir lezzet. Bu da yine oldukça büyük ve iki kişiye yetebilecek bir tatlı.

Fiyatlar biraz pahalı olabiliyor. Ama yarım boy ve tam boy gibi farklı seçenekleri de var. Ona göre fiyatta değişiklik yapılıyor. Genel olarak bol çikolatalı ve birazcık ağır olabileceği için bir tatlıyı iki kişi yiyebiliyorsunuz. Eğer çok para harcamak istemiyorsanız bu şekilde daha uygun hale getirebilirsiniz.

Mekanın içi oldukça büyük. Hem iç hem dış mekan var ve ikisi de gayet büyük ve yeterli. İçinin dizaynı gayet hoş ve temiz. Bu mekanı ziyaret ederek nefis tatlıları tadıp çikolataya doyarken keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Adres: Meşrutiyet, Eyin İş Merkezi, Selanik Cd No:44/26, 06420 Kızılay – Çankaya/Ankara

By Efna

Merhaba, ben Sude. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisiyim. Sanatın her alanında kendimi geliştirmek en büyük tutkum. Küçüklüğümden beri yaptığım resimler, birkaç senedir çaldığım gitar ve ukulele, sahnede sergilemekten çok hoşlandığım folklör gösterileri bunlardan birkaçı. Fırsat buldukça sizleri çeşitli konularda içeriklerle buluşturacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir