Arrow İncelemeArrow İnceleme

Starling şehrinin milyarder çapkını Oliver Queen, kendisinin de içinde olduğu bir yatta babası Robert Queen ve sevgilisi Laurel Lance’in kızkardeşi Sara Lance’i korkunç bir deniz kazasında kaybeder.

Babasının ölmeden önce Oliver’den son bir isteği vardır. Bazı sırları paylaşarak, kendisinin de dahil olduğu bir kara listeyi Oliver’e uzatarak Starling şehrini bu kötü adamlardan temizlemesi gerektiğini söyler.

Oliver 5 yıl boyunca düşman bir adada mahsur kalır. Hayatta kalma ve geri dönüş savaşı verir. Herkes onun yattakilerle birlikte öldüğünü zannederken 5 yıl sonra Büyük Okyanus’un ortasındaki tropik bir adada bulunur. Yeni kimliğini deşifre etmeden gündüzleri normal bir işadamı, geceleri kanunsuz bir kahramana dönüşerek listedekileri tek tek avlamaya başlar. Aynı zamanda suçluların kabusu haline gelir. İşlettiği gece kulübünü kamuflaj olarak kullanarak, kendisine sağlam bir ekip oluşturur. Kullandığı yöntemler Starling Polis Teşkilatı tarafından da aranan bir suçlu haline dönüşmesini sağlar.

Dizi Künyesi

Yapımı: 2012 – 2020
Tür: Süperkahraman, Aksiyon, Drama, Gizem, Fantastik, Macera
Yönetmen: David Nutter
Senaryo: Greg Berlanti , Andrew Kreisberg , Mort Weisinger , Marc Guggenheim
Yapımcı: Greg Berlanti , Marc Guggenheim
Sezon Sayısı: 8
Bölüm Sayısı: 170
Süre: 43 Dakika

Önemli Not: Diziyi izlememişseniz bu yazı spoiler içerebilir.

Son yılların en çok ses getiren ve Amerika’da iyi izlenme oranları yakalayan popüler dizilerden birisidir. Bu tarz diziler her kesimin ilgisini çekmez. Kendine has izleyici kitlesine sahiptir. Özellikle fantastik dizi sevenlerin kaçırmaması gerekir. Her sezonu 23 bölümden oluşan birinci ve ikinci sezonu geride bıraktık. Üçüncü sezon içinde onay alan dizinin ilerleyen bölümlerini merakla bekliyoruz.

Öyle yılın en iyi senaryosuna falan sahip değil. Hatta ara sıra senaristler saçmalayacak, fikir ayrılıkları yaşayacaklar. Fakat dizideki hareketli sahneler ve macera öyle bir tavan yapacak ki “saçmalamışlar ama o kadar da olacak” dedirtecek size. Zaten bu tarz fantastik diziler de çok fazla mantık aramayın.

Arrow’u canlandıran Stephen Amell bu rol için biçilmiş kaftan. Soğuk duruşu içinde bulunduğu ruh halini çok iyi yansıtıyor. Bu adam hiç gülmez mi? diye birçok defa sordum kendi kendime.

Dizi iki koldan paralel ilerliyor. Yani başarılı bir flash-back uygulaması var. Hem şimdiki zamanı sizlere sunarken, hem de Oliver Queen’in 5 yıl boyunca mahsur kaldığı adada başından geçen olayları gözler önüne seriyor. Yani şimdiki zamanla geçmiş zamanı birbirine çok güzel bağlıyor. Her iki konuda o kadar güzel ilerliyorki ayrı ayrı diziler yapılsa tutar yani. Parasının hesabını bilmeyen, el bebek gül bebek yetiştirilmiş, yokluk nedir görmemiş, ceviz üstünde fındık kıran kahramanımız düştüğü adada hayatta kalabilmek için bambaşka biri olmak zorunda. Adada iki kişi var ki birisi Spartacus dizisinin muhteşem Galyalı Gladyatörü Crixus (Manu Bennet), diğeri Shado karakterini canlandıran güzel oyuncu Celina Jade. Oliver’i Arrow yapan iki ölümcül makine. Biri dövüş ve savunma sanatlarını, diğeri ok atma yeteneğini geliştirecek.

Bu şartlar altında 5 yılını geçiren Oliver (Stephen Amell) aklını başına almış, sorumluluk sahibi biri olarak geri döner. Yaşadıkları onu bambaşka birisi yapmıştır. Hatalarını telafi etmek, Starling şehrindeki halkı sömüren, suç ve fakirliğe iten suçluları, çıkarcı siyasi güçleri ve işadamlarını cezalandırmak tek isteğidir. Böylece hem ailesinin hatalarını telafi edecek, hem de şehrini huzura kavuşturacaktır.

Eğer Superman, Örümcek Adam gibi doğaüstü süper güçlere sahip değilseniz tek başınıza kahramanlık yapmak zordur. Arrow, kahraman ama öyle uçmak, gözlerinden ışın saçmak, zamanı durdurmak, dilediği yere ışınlanmak gibi meziyetleri yok. Fiziki üstünlüğü olan, iyi dövüşen, hızlı koşan, hızlı reflekslere sahip, ok ile sineği gözünden vurmak gibi yetenekleri olan bir kahramandır. Yani vuruldu mu canı yanan, bir yerlere motosiklet, araba gibi araçlarla giden, teknolojiyi kullanan, etten, kemikten sen ben gibi bir insan. Bu yüzden yardımcılara ihtiyacı var. Başlangıçta sırrını saklayacak iki güvenilir insana kendini ifşa ediyor. Birisi şoförü ve koruması, emekli asker, adam gibi adam John Diggle (David Ramsey), diğeri bilgisayar kurdu sarışın ve seksi güzel Felicity Smoak (Emily Bett Rickards).

John Diggle’ı çok pasifize etmişler. Adam ne zaman göreve çıksa, ya vuruluyor, ya da başarısızlıkla sonuçlanıyor. Daha aktif olarak kullanabilirlerdi. Felicity ise biliyorum ki birçok izleyicinin favori kadın oyuncusu durumunda. Aşık olunan dizi karakterlerinden en popüler olanlarından biri ve Oliver’e en çok yakıştırılan kadın oyuncu.

Dizi de geçen birçok olay ve karakter oyuncusu var. Herbirini tek tek ele almamızın mümkünatı yok. Fakat ada ada değil süper kahraman yetiştirme kampı sanki. Arrow dışında daha bir çok süper güce sahip etkileyici karakterler sahne alacak.

By Mühendis

Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunuyum. Hobilerim müzik dinlemek, maç seyretmek ve dizi izlemek. Fanatik bir Galatasaray taraftarıyım. Boş zamanlarımda programcılık ve web sitesi yazılım geliştirme işleriyle uğraşıyorum. Sitemizde yer alan birçok kategoride içeriği sizlerle buluşturmaya devam edeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir