The Chi KonusuThe Chi Konusu

“The Chi” Showtime kanalında 7 Ocak 2018 tarihinde gösterime giren drama dizilerinden biridir.

Netflix’in “Master of None” dizisinde “Denise” karakterini canlandıran ve “Komedi Dizisi En İyi Senaryo” dalında Emmy Ödülü’nü kazanan, Amerikalı aktrist, yapımcı ve senarist Lena Waithe tarafından oluşturuldu. Dizinin başrolünde yine kendisi yer alıyor. Waithe ayrıca, “Bones”, “Hello Cupid”, “How to Rock” dizilerine senaryo yazmış, “Transparent” ve “The Comeback” dizilerine de oyuncu olarak katılmıştır.

Toplam 10 bölümden oluşan ilk sezonun pilot bölümü Nijerya asıllı Amerikalı film yönetmeni Rick Famuyiwa (Confirmation, Dope, Our Family Wedding) tarafından çekildi. Diğer bölümlerin çekimleri Dave Rodriguez (3 bölüm), Tanya Hamilton (2 bölüm), Zetna Fuentes, Justin Tipping, Roxann Dawson ve Roxann Dawson tarafından yapıldı. Dizinin çekimleri Chicago’da yapılıyor.

Lena Waithe ile birlikte sahne adıyla “Common” olarak bilinen Akademi, Altın Küre ve Emmy ödüllü aktör, rap müzik sanatçısı ve yapımcı Lonnie Rashid Lynn, Jr., Aaron Kaplan, Elwood Reid (showrunner), Dave Rodriguez, Adam Glass üretimde hizmet veriyor. Üretimini ise Fox 21 Television Studios ile birlikte Freedom Road Productions şirketi üstleniyor.

Oyuncu kadrosunda ayrıca Jacob Latimore, Yolonda Ross (How to Get Away with Murder, The Get Down), Jason Mitchell, Sonja Sohn (The Wire, The Originals, Shut Eye), Jahking Guillory, Alona Leoine (Raven’s Home), David Alan Anderson, Steven Williams (Supernatural, The X Files), Armando Riesco, Lizzy Leigh (Empire), Jessica Gisin (Empire, Shameless), Mahmoud Alshaikh (Six), Tyla Abercrumbie, Ralph Alexander (Empire), Birgundi Baker (Empire), Daniel Craig Baker (Chicago Justice), Walter S. Bernard (Empire), Tiffany Boone (The Following), Brian Wolfman Black Bowman, Charles D. Clark (Empire), Behzad Dabu (How to Get Away with Murder), Freddy Moyano ve Julian Williams bulunuyor.

Dizi Künyesi

IMDB: 7,6 / 10 – 7.123 Oy
Tür: Drama
Yaratıcı: Lena Waithe
Yapımcı: Lena Waithe, Common, Elwood Reid, Aaron Kaplan, Rick Famuyiwa, Ayanna Floyd Davis, Justin Hillian, Jet Wilkinson, Shelby Stone, Derek Dudley
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Kanal: Showtime
Sezon Sayısı: 6
Bölüm Sayısı: 54
Süre: 46-58 Dakika
Yayın Tarihi: 2018-

The Chi Dizi Konusu

Chicago’nun güney yakasında bir mahalle… Çocuklar okula hazırlanırken, ebeveynler ve geçimlerini sağlamak isteyen genç yetişkinler işlerine başlar. Yaşlılar ise günlerini evlerinin önündeki verandalarda geçirir. Bu çetin mahallede insanlar hayallerini bastırmak ve ertelemek zorunda kalıyor. Çünkü, alınacak en basit kararlar yıkıcı sonuçlar doğurabilir.

“The Chi” her ne olursa olsun, insan ruhunun güçlü olduğuna inanan ve yaşama sıkı sıkıya tutunan, birbirine bağlı bir grup Afro-Amerika kökenli işçi sınıfı hakkında güçlü bir çağdaş drama dizisidir.

Jason Mitchell, birgün kendi lokantasını açmayı hayal eden, iddialı ve genç adam “Brandon” karakterini canlandırıyor. Ancak, hayalleri ile sorumluluklarını üstlendiği annesi ve küçük kardeşi arasında çelişkiler yaşıyor.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir