Üçgen mantı, geleneksel Türk mutfağında oldukça popüler olan lezzetli bir mantı çeşididir. Diğer mantı türlerinden farklı olarak, üçgen mantı, hamurun üçgen şeklinde kesilip katlanmasıyla yapılır ve genellikle iç malzemesi olarak kıyma veya baharatlı kıyma kullanılır.
Üçgen mantı, genellikle yoğurt ve tereyağı sosu ile servis edilir ve üzerine pul biber veya kuru nane serpilerek lezzetlendirilir. Bu Türk mutfağına ait geleneksel bir yemektir ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı tatlarla yapılabilmektedir.
Gerede’nin meşhur yemeği etli hamur, diğer yörelerde üçgen mantı olarak bilinir. Oldukça lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Haşlanan hamurun üzerine dökülen tereyağı ve sarımsağıyla tadı damağınızda kalabilecek bir tarif.
Etli Hamur Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- Tuz
İç Malzemesi
- 300 gr kıyma
- Tuz
- Karabiber
Üzeri İçin
- Tereyağ
- Ezilmiş sarımsak
Etli Hamur Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un, tuz ve suyu alıp orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini örtüp 10 dakika dinlendirelim.
- O arada kıymaya tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzu üç parçaya ayıralım.
- İlk hamuru oklava yardımıyla açıp yufka haline getirelim.
- Üç parmak genişliğinde kareler keselim.
- Ortasına kıyma harcını koyup kapatalım ve aynı işlemi tekrarlayalım.
- Katladığımız hamurları, unladığımız bir tepsi veya bir örtünün üzerine dizelim.
- Bir tencerede kaynattığımız suya bir tutam tuz ekleyip, hamurlarımızı atıp haşlayalım.
- 5 dakika civarında haşlandıktan sonra süzgeç ile suyunu süzelim.
- Suyu süzülen hamuru bir tepsiye alıp, üzerine erittiğimiz tereyağı ve ezilmiş sarımsağı döküp servis yapalım.
Mis gibi etli hamurumuz servise hazır, afiyet olsun…