Project Blue Book Konusu - TanıtımProject Blue Book Konusu - Tanıtım

2019 yılında gösterime giren “Project Blue Book” History kanalının bilim kurgu türündeki tarihsel dönem drama dizilerinden biridir.

Dizi, tanımlanamayan uçan cisimler (UFO) hakkında sistematik çalışmalar yapmak için Amerika’da kurulmuş Blue Book Projesi’ne dayanıyor. “Geleceğe Dönüş” filmi ile ismini duyuran ve “Forrest Gump” filmi ile “En İyi Yönetmen” Oscar ödülünü kazanan Robert Zemeckis, Jack Rapke (The Borgias) ve Sean Jablonski (Nip/Tuck, Satisfaction, Suits) yönetici yapımcı olarak üretimde hizmet veriyor. Pilot bölüm çekimlerini “En İyi Yapım Tasarımı” dalında Oscar ödülü kazanan ABD’li özel efekt sanatçısı ve film yapımcısı Robert Stromberg (Avatar, Alice in Wonderland, Oz the Great and Powerful, Game of Thrones, Boardwalk Empire) yapıyor. Senaryo ise Sean Jablonski, David O’Leary, Harley Peyton (Twin Peaks, Channel Zero) ve Thania St. John (Eureka, Grimm) tarafından kaleme alınıyor. 10 bölümden oluşan ilk sezon A&E Studios, Compari Entertainment, History channel ve ImageMovers şirketleri tarafından üretilmektedir.

Dizinin başrollerinde; Game of Thrones ‘da Petyr “Littlefinger” Baelish rolü ile tanınan İrlandalı aktör Aidan Gillen (The Wire), The Vampire Diaries dizisindeki “Enzo” rolüyle tanınan Michael Karim Malarkey, kanadalı aktrist Laura Mennell (Van Helsing, The Man in the High Castle, Haven), Michael Harney (Orange Is the New Black) ve Ksenia Solo’nun (Lost Girl, TURN) rol almaktadır.

Dizi Künyesi

IMDB: 7,6 / 10 – 2.264 Oy
Tür: Dönem Draması, Bilim Kurgu, Komplo
Yaratıcı: David O’Leary
Yapımcılar: Robert Zemeckis, David O’Leary, Sean Jablonski
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Kanal: History
Sezon Sayısı: 2
Bölüm Sayısı: 20
Süre: 42-44 Dakika
Yayın Tarihi: 2019-2020

Project Blue Book Dizi Konusu

“Project Blue Book” 1950 ve 1960’lı yıllarda UFO karşılaşmalarına ilişkin gizli araştırmalar yapan Amerikalı astronom, profesör ve ufologist Josef Allen Hynek (Aidan Gillen) etrafında dönüyor. ABD Hava Kuvvetleri’nin sponsorluğunda yaptığı en kapsamlı soruşturmaları anlatıyor. Tamamen gerçek olaylardan ve dosyalardan yararlanılan dizide Amerika Birleşik Devletler tarihinin en gizemli UFO olayları konu ediliyor.

By diyalog

Sitenin kurucusu ve sahibidir. Günün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçirir. Profesyonel bir web tasarım, yazılım ve SEO uzmanıdır. Yazmayı, araştırmayı ve proje üretmeyi sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir