Ramazan pidesi, özellikle Türkiye’de Ramazan ayında özel olarak yapılan ve tüketilen bir çeşit pide türüdür. Ramazan pidesi, iftar sofralarının vazgeçilmez bir parçasıdır ve özellikle Ramazan ayının ilk günlerinde fırınlarda uzun kuyrukların oluşmasına neden olur.
Evde ekmek yapılır da Ramazan pidesi yapılmaz mı?
Ramazan ayı dışında da canınız pide çektiğinde pratik bir şekilde yapıp, kahvaltı sofralarını mis gibi ramazan pidesiyle şenlendirebilirsiniz.
Ramazan Pidesi Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı kadar un
Üzeri İçin
- Çörekotu
- Susam
Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına ılık su ve sütü alalım.
- İçine şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Yumurta akını ekleyip unu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu hafif ellerimizi yağlayarak iki bezeye ayıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde pide büyüklüğünde şekil verip tekrar üzerini örterek mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanınca üzerine yağladığımız ellerimizle baklava deseni yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında pidelerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Mis gibi ramazan pidemiz sofralarımızı süslemeye hazır.
Afiyet olsun…