Vişneli İrmik Tatlısı TarifiVişneli İrmik Tatlısı Tarifi

Türk mutfağının zengin tatlıları arasında özel bir yere sahip olan vişneli irmik tatlısı, muhteşem lezzeti ve ferahlatıcı vişne tadıyla damakları şenlendiriyor. Hem göz alıcı sunumuyla hem de eşsiz tadıyla sofralarınıza neşe katmaya hazır bir tatlıdır.

Vişneli İrmik Tatlısı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • Vanilya

Muhallebisi İçin

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Vişneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Pişirme tenceresine süt, irmik ve şekeri ilave edip karıştırarak pişiriyoruz.
  • Kabarcıklar çıkarmaya başlayan tatlımıza vanilya ilave edip ocaktan alıyoruz.
  • Diğer yandan vişne suyu, nişasta ve şekeri tencereye koyup muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz.
  • Varsa silikon kek kalıbına önce vişneli muhallebiyi sonra da irmikli muhallebiyi ekliyoruz.
  • Biraz ılıdıktan sonra buzdolabına koyup soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan tatlımızı ters çevirip servise hazır ediyoruz.

Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir