İmam Sarığı Tatlısıİmam Sarığı Tatlısı

Türk mutfağının zengin ve çeşitli tatlıları arasında özel bir yere sahip olan “İmam Sarığı Tatlısı”, hem göz alıcı sunumuyla hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

İmam Sarığı Tatlısı, özellikle özel davetlerde, düğünlerde ve bayram sofralarında sıkça tercih edilen bir tatlıdır. Hem görsel şölen sunmasıyla hem de eşsiz lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Aynı zamanda, Türk mutfağının zengin ve köklü tatlı geleneğinin bir parçası olmasıyla da önemli bir yere sahiptir.

Eğer siz de geleneksel tatların modern yorumlarına ilgi duyuyor ve unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşamak istiyorsanız, İmam Sarığı Tatlısı’nı mutlaka denemelisiniz. Geleneksel lezzetlerin modern dokunuşlarla bir araya geldiği bu tatlı, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Haydi, lezzet dolu bir yolculuğa çıkın ve İmam Sarığı Tatlısı ile Türk mutfağının eşsiz dünyasını keşfedin!

İmam Sarığı Tatlısı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao

Kreması İçin

  • 3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya

Bulama Malzemesi

  • Hindistan cevizi

Üzeri İçin

  • 100 gr çikolata

İmam Sarığı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Kekimizi yapmak için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpma işlemine devam ediyoruz.
  • Yağlanmış tepsiye kekimizi döküp 150 derece fırında pişiriyoruz.
  • Pişen kekin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendiriyoruz.
  • Kremanın yapımı için vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıyoruz.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
  • Pişirdiğimiz kremayı soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan keki çay bardağıyla kesiyoruz.
  • Kestiğimiz kekin üzerine krema sürüp kestiğimiz diğer keki üzerine koyuyoruz.
  • Kenarını önce kremaya sonra Hindistan cevizine buluyoruz.
  • Aynı işlemi kek bitene kadar tekrarlıyoruz.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip kaşık yardımıyla sarıkların üzerine döküyoruz.
  • 1-2 saat buzdolabında dinlenen tatlımız servise hazır.

Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir