Türk mutfağının eşsiz tatlarından biri olan patatesli sulu köfte, hem lezzeti hem de pratik yapımıyla sofralarda sıkça tercih edilen bir yemektir. İster misafirlerinizi ağırlarken, ister günlük öğünlerinizde, bu nefis yemeği kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Patatesli Sulu Köfte Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 küçük kuru soğan
- 2 adet orta boy patates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 kaşık salça
- 3 yemek kaşığı un
Patatesli Sulu Köfte Nasıl Yapılır?
- Soğanları ince ince doğrayıp yoğurma kabına alıyoruz.
- Kıyma, yıkanmış pirinç ve bulguru bir de baharat ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz kıymayı buzdolabında 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Yoğurduğumuz kıymadan küçük parçalar alıp bilye büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
- Yuvarladığımız köftelerimizi unlanmış tepsiye koyup hepsini unluyoruz.
- Diğer yandan patatesleri soyup küp küp doğruyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ve salçayı koyup ardından patatesleri ekliyoruz.
- Biraz kavurduktan sonra üzerine su ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
- Kaynayan tencereye köfteleri ve tuz ekleyip orta ateşte pişiriyoruz.
- Pul biber ve limon ilave ederek servise hazırlıyoruz.
Hazırlaması kolay, lezzeti bol olan bu enfes yemeği, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte keyifle paylaşabilirsiniz. Patatesli sulu köfte, sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katacak. Her lokmasıyla damakları şenlendiren bu tarifi denemek için daha ne bekliyorsunuz? Afiyet olsun!