Türk mutfağının renkli ve sağlıklı lezzetlerinden biri olan Barbunya Pilaki, hem gözleri hem de damakları şenlendiren bir lezzet şölenidir. Barbunya, bol protein ve lif içeren, sağlıklı bir baklagildir. Pilaki ise, zeytinyağında pişirilen ve genellikle soğuk olarak servis edilen bir tür zeytinyağlı mezedir. Barbunya Pilaki, bu iki lezzetin muhteşem uyumunu sunar ve sofralara neşe katar.
Barbunya Pilaki Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış barbunya
- 1-2 adet havuç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet patates
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?
- Soğanları küçük kareler halinde doğrayıp tencerede kavuruyoruz.
- Pembeleşen soğanların üzerine küp küp doğradığımız havuç ve patatesi ekliyoruz.
- Sebzeleri 2-3 dakika kavurup, salçayı ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Barbunyalara da bir süre kavurduktan sonra 1 su bardağı su ekliyoruz.
- Tuz, şeker ve biberi de ekledikten sonra kapağı kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- İsteğe göre maydanoz ve limon da eklenebilir.
Pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!