Talaş Böreği TarifiTalaş Böreği Tarifi

Talaş böreği, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan börek çeşitlerinden biridir. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu nefis börek, artık hazır yufkadan yapılarak daha pratik bir şekilde evlerde pişirilebiliyor. İncecik katmanları ve lezzetli iç malzemesiyle talaş böreği, herkesin favorisi olmaya aday bir lezzet sunar. İşte, bu pratik ve lezzetli böreğin hikayesi…

Talaş böreği, geleneksel olarak ince açılan hamuruyla bilinirken, hazır yufka kullanarak daha pratik bir şekilde hazırlanabilir. Hazır yufkaları kullanarak zamandan tasarruf ederken, lezzetten ödün vermezsiniz. Üstelik, böreğin lezzeti ve dokusu hâlâ geleneksel tariflere sadık kalır.

Talaş böreği, sadece çay saatlerinin değil, öğle yemeklerinin, akşam yemeklerinin ve hatta kahvaltıların da vazgeçilmezidir. Hem pratik hazırlanışı hem de lezzetiyle her an tüketilebilecek bir börek çeşididir. Siz de bu nefis lezzeti deneyerek, damaklarınıza unutulmaz bir tat sunabilirsiniz.

Talaş Böreği Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

İç Malzemesi

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

  • Önce iç malzememizi hazırlayalım.
  • İnce doğradığımız soğanları tavada diriliğini kaybedinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra sırasıyla kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü de ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Havuç bezelye ve patatesleri ve salçayı ekleyip bir süre kavurup bir çay bardağı su ekliyoruz.
  • Suyunu çeken iç malzemesine baharatları ve tuzu da ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Yufkanın sosu için yağ süt ve yumurta karışımını çırpıp hazır ediyoruz.
  • Yufkayı tezgaha yayıp her tarafına hazırladığımız sostan sürüyoruz.
  • Yufkanın yanlarını katlayıp dikdörtgen elde ediyoruz.
  • Katladığımız kısma tekrar sos sürüyoruz.
  • Daha sonra diğer kenarları katlayıp kare şekline gelen yufkayı bıçakla dörde bölüyoruz.
  • Elde ettiğimiz küçük karelere iç malzememizden koyup bohça şeklini veriyoruz.
  • Ters çevirip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otuyla taçlandırıyoruz.
  • 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

By Gezegen

Ev emekçisi olarak, hobilerimle ilgileniyor ve yeni şeyler denemekten keyif alıyorum. Yemek yapmak, mutfakta geçirdiğim zamanlar bana huzur veriyor. Tariflerimi ve paylaşımlarımı Gammaz sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir